Stadslogement Het  Keerpunt Dokkum

 

Ervaar wat Dokkum allemaal te bieden heeft 

Keerpunt Elfstedentocht

 

Het Keerpunt Elfstedentocht

De 'Tocht der Tochten'!                                                                                            Vanuit het logement heeft u direct zicht op Het Keerpunt van de Elfstedentocht. Het keerpunt is te herkennen aan de bankjes in de vorm van een Friese doorloper, die u tegenkomt langs het water van de Zijl. Op dit punt bemachtigen de Elfstedenschaatsers hun stempel, om vervolgens hun weg te vervolgen richting het eindpunt: Leeuwarden. Bonifatius

De Bonifatiuskapel aan de Bronlaan is zeker een bezoekje waard. Tegenover deze rooms-katholieke bedevaartskapel is de Bonifatiusbron te vinden, een zoetwaterbron die een geneeskrachtige werking zou hebben. 


Bolwerken Dokkum

Rondje om de bolwerken 

De Dokkumer bolwerken diende vroeger als verdedigingslinie voor de stad. Nu kun je tijdens een wandeling genieten van het prachtige uitzicht, de natuur en verschillende bezienswaardigheden, zoals de molens en de vier toegangspoorten. 


Culturele hoofdstad IJsfontein Dokkum

IJsfontein Dokkum

Elf Friese steden met ieder zijn eigen fontein. Ontworpen door elf verschillende kunstenaars. Ontdek ze alle elf en maak er je eigen Elfstedentocht van! 
Suppen

Dokkum te water verkennen

Verken Dokkum te water. Huur een SUP of een bootje en maak een rondje door de prachtige stadsgrachten van Dokkum. 

Erop uit in de omgeving